Over Yoga Nova

Yoga Nova staat voor yoga met een heldere blik. Tijdens de diverse yogalessen van Madelon leer je door ademoefeningen en vloeiende lichaamsbewegingen meer ruimte te maken in je hoofd en in je lichaam. Doe je dat met aandacht? Dan geeft dat een heldere blik, een rustig hoofd en een energiek lichaam. Presteren hoef je hier niet. Doe je mee, dan hoef je er alleen maar te zijn en te doen wat je doet. Da’s alles. Lekker helder toch?

Iedereen kan yoga

De kern van de lessen van Yoga Nova is dat iedereen mee kan doen. Op zijn of haar eigen manier. Jong, oud, soepel of niet lenig. Denker, doener of allebei. Het maakt niet uit. In de lessen nodigt Madelon je uit om je eigen grenzen te herkennen, ze op te zoeken én ze op tijd te respecteren.

Zo ziet een yogales eruit

Een yogales duurt 1 uur en 15 minuten. We starten met simpelweg voelen hoe je staat of zit. Zo kom je met je aandacht bij jezelf en in het moment. In de lessen doen we staande, zittende en liggende oefeningen (asana’s). Je leert hoe je hierin de kracht van je adem kunt gebruiken. Bewegelijke, rustige en soms krachtige oefeningen wisselen elkaar af. Met een welverdiende eindontspanning sluiten we elke les af.

Yogalessen bij Home of Zen in Arnhem

Op woensdagavond kun je bij Madelon terecht voor dansyoga en op vrijdagochtend voor hatha & yin yoga in Home of Zen, Velperweg 95 in Arnhem. Twee keer per maand geeft Madelon yoga nidra, een liggende ontspanning.

Introductieles

Wil je een les bijwonen om de positieve effecten van yoga te ervaren? Of heb je al ervaring met yoga en wil je kijken of de lessen van Madelon bij jou passen? Neem dan contact op.