Nieuw in Arnhem: dansyoga!

Sinds november 2022 kun je elke woensdagavond om 19:00 uur terecht bij Yoga Nova voor dansyoga. De lessen vinden plaats in Home of Zen, Velperweg 95 in Arnhem. Aanmelden kan hier.

Combinatie tussen yoga en dans
Dansyoga is een unieke combinatie tussen yoga en dans, waarbij de beleving centraal staat. Tijdens een dansyogales maak je vloeiende yogabewegingen op muziek. Bewegingen die uiteindelijk een dans vormen.

Aandacht voor voelen en beleven
Net als bij een gewone yogales is er extra aandacht voor het gebruik van de adem tijdens de bewegingen, voor het voelen van je lichaam en voor ontspanning. De les heeft momenten van bewegen in stilte én op muziek. Muziek die een grote rol speelt in de beleving, omdat muziek ons tot in de kern kan bewegen en ons bij ons gevoel kan brengen.

Dansyoga gaat over het voelen van de bewegingen. Het hoeft niet ‘mooi’ of ‘goed’. Je wordt uitgenodigd om de dans en bewegingen op jouw eigen manier uit te voeren. Want iedereen is anders.

Dansyoga is voor iedereen
Dansyoga is geschikt voor iedereen die graag beweegt, van muziek houdt en een moment van ontspanning zoekt. Dansen, bewegen en stilstaan wisselen elkaar af in een les. Ervaring met dans of yoga is niet nodig. Dansyoga doen we op blote voeten of op sokken en in kleding waarin je vrij kunt bewegen.

Dansyoga zorgt voor ontspanning en geeft energie
De dansyogalessen zijn ontwikkeld door Madelon van Kempen. Al van kleins af aan ervaarde ze hoe ze tijdens het dansen helemaal één kon worden met de bewegingen, met de muziek en zichzelf. Door dit te combineren met de adembeleving, de houdingen en het bewustzijn van yoga, maakt het een diepe, ontspannende ervaring die tegelijkertijd energie geeft.

Ben je benieuwd hoe dit voor jou is? Dan ben je van harte welkom bij een dansyogales.